luni, 7 noiembrie 2011

Dragostea


                            
Ce e dragostea pana la urma? Sunt sigura ca multe persoane au incercat sa scrie despre acest subiect sau au scris. Orice scriitor, sau un simplu blogger ca in cazul de fata, a abordat tema dragostei, sau un simplu om care a simtit dragostea sau a crezut ca a simtit s-a intrebat cum se formeaza sau ce inseamna dragostea.Oricine a incercat sa-i desluseasca misterul, s-o inteleaga si s-o insele. Da! S-o insele. Eu as vrea s-o insel. Sa incerce sa ma prinda in mrejele sale, s-o pacalesc ca m-a prins, si sa fug cu prima ocazie. Sa-i demonstrez ca nu ma poate tine legata de ceva daca nu vreau.
Daca e s-o luam din punct de vedere stiintific, dragostea nu e decat o atractie, o obsesie a creierului omenesc fata de o fiinta sau un lucru, de ce nu? O senzatie de obisnuinta. Creierul transmite mesaje...creierului (mi s-a parut amuzant sa pun problema asa). Cand spui “te iubesc din toata inima”, o spui ca nu spui “te iubesc din tot ficatul meu (sau orice alt organ al corpului omenesc)”, sau sa nu spui “creierul meu e obsedat de tine”.
Stiintific, singurul organ care e capabil sa genereze trairi si sentimente e creierul. Asa ca in loc sa va alintati iubitul/a cu “inimioara” sau “sufletel” ( care e o entitate btw), alintati-l/o cu “creierasul meu”. Eh? Cum suna? Aiurea, d-asta se folosesc celelalte expresii.
Sau, un alt exemplu: in loc de “mi-ai frant inima”, poti spune “mi-ai frant creierul”. Cu asta mai poti trai, insa cu o inima franta n-ai cum.
Acum, tratand problema din punct de vedere al omului de rand, care a simtit macar o singura data in viata dragostea pe pielea lui, aceasta este ceva ce trece prin inima. Prin toate cele 4 camarute. Nu este o obsesie, o atractie, sunt fluturasi in stomac. Atunci cand doare, parca intr-adevar te doare  inima, sufletul ti-e frant. Eu cand simt asta incerc sa constientizez ca-i de la creier si parca-i mai bine.
Daca ar fi sa gasim al treilea tip de dragoste, aceasta ar trece prin stomac, pe langa shaorma, Coca-Cola si seminte. V-ati prins! E timpi cocalarului si pitipoancei, ambii romani. Acestia n-o percep decat cand mananca prea mult, si crezand ca-i doare inima, si nu stomacul, sufera. De interventia creierul nici nu se pune problema. Nu exista!
Asadar, vreau sa acord un premiu special creierului meu care a trecut prin atatea si inca se tine bine, si nu in ultimul rand inimioarei mele pentru ca isi face treaba: pompeaza sange.
In concluzie, treaba cu dragostea sta asa: pleaca de la creier, asa ca obisnuiti-va! Controlati-va obsesiile si nu lasati pe nimeni sa va termine din punct de vedere psihic fara voia voastra, bineinteles.

Peace&Love


Un comentariu:

  1. “creierul meu e obsedat de tine”
    “creierasul meu”
    astea sunt deja chestii geniale. am ras copios cand le'am citit :))

    RăspundețiȘtergere