miercuri, 27 iunie 2012

Muzica e drogul meu


Cum să zic, muzica pentru mine e viată. Aș putea să recunosc și să spun că sunt dependentă de muzică bună. Muzica a fost mereu acolo când oamenii au plecat din viața mea. Niciodată nu m-a lăsat singură, intotdeauna m-a alinat și a umplut golul din sufletul meu. Niciodată nu o sa mă vedeți plecând la drum fără căști in urechi, sau fără radio pornit la mașină. Ok, poate doar atunci când vreau să îmi pun ordine in gănduri. Dar într-un final tot apăs butonul.
Pot să spun că ascult diferite genuri de muzică în funcție de starea în care mă aflu. Așa că o să fac niște mici categorii:

1.     Dintotdeauna am iubit hip hop-ul românesc. Îmi dă încredere în mine si forță să merg mai departe când totul în jurul meu se prăbușește. Mă ajută să scot din mine toate stările rele si toată otrava ce o port in suflet. Îmi place atunci când ascult o melodie ce mi se potrivește să realizez că nu sunt singura care am pațit-o. Asta îmi dă încredere. Că sunt oameni ce au supraviețuit, și că asta trebuie să fac și eu. Aici includ artiști ca: Vescan, Cumicu, Bitză, Cedry2k, Doc, Deliric1, Guess Who, Spike, Paraziții și mai sunt destui dar cred că aceștia sunt cei mai importanți.
2.     Apoi vorbim de rap-ul American, si de RnB de asemenea. Aici aduc aminte de Eminem (forever and ever). Dr. Dre, 2Pac, P. Didyy, 50 Cent din trecut, G-Unit, Jay-Z, apoi de Ludacris, Taio Cruz, Rihanna, Beyonce, Ne-Yo, Akon, Chris Brown, aceștia din urma ajutând mult la binedispunere prin beat-uri, nu neaparat versuri.
3.     Rock-ul alternativ gen Evanescence, Linkin Park, Maroon 5 (din trecut), Sunrise Avenue, Breakin Benjamin m-au ținut mereu cu mintea deschisă și mi-au hrănit oarecum stările mai proaste. Dar nu există soare fără furtună. Și nici nu pot renunța să ascult.
4.     Acum vreau să discut despre muzica din copilărie. Muzica românească din copilărie nu poate fi înlocuită de nici o altă muzică. Sunt melodiile alea pe care le asculți cu drag si dor in suflet. Trupe precum Animal X, 3 Sud Est, Akcent, Hi-Q, Voltaj, Stigma, Bere Gratis, Vama Veche, Krypton, Blondy, N&D, Direcția 5, Holograf. Multe dintre aceste trupe au lăsat durere in urmă atunci când s-au desparțit sau au dispărut definitiv. Din toate cele pe care le-am enumerat doar câteva au rămas neschimbate sau măcar au rămas sub același nume, însă majoritatea s-au depărtat de stilul care îi reprezenta atunci. Pot să spun insă că m-am bucurat ca un copil când am aflat că trupa Hi-Q s-a reunit si Dana s-a întors in trupă.
5.     Pianul... Pianul m-a fascinat dintotdeauna. Sunetele lui cristaline și clare. Liniștea pe care o instalează în sufletul meu si speranța căreia îi dă viață este unică.
6.     Nu în ultimul rând o să discut despre muzica trance. Armin van Buuren, ATB, DJ Tiesto, Avicii, și sper că nu am uitat să precizez alti Dj care imi plac. E muzică de relaxare.

                                    Music is my drug, and YouTube is my dealer. :)

                                    

5 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Va multumesc pentru vizita si aprecieri :D Desi ar fi fost mai dragut sa stiu cu cine vorbesc.

   Ștergere
 2. Foarte frumos, pot spune ca si pentru mine muzica inseamna acelasi lucru. Ma simt goala atunci cand calatoresc, citesc o carte sau desenez,fara sa ascult muzica.
  Imi place foarte mult felul in care scrii.
  <> foarte frumos

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc. Si multumesc ca ai trecut pe la mine, te mai astept. >:D<

  RăspundețiȘtergere