luni, 6 februarie 2012

"Dragostea dureaza trei ani"



“ Dragostea este o batalie pierduta dinainte.”

“ Raman singur cu o inima plina de comori ce asteapta sa fie primita.”(Paul Morand)

“ Ceea ce ma uimeste nu e ca viata nu e un teatru, ci ca are atat de putine personaje.”

“ Este o eroare sa doresti o viata imobila. Vrei ca timpul sa se opreasca in loc, ca dragostea sa fie eterna, ca nimic sa nu moara niciodata, ci sa o duca, trai neneaca, intr-o perpetua copilarie plina de rasfat. Construiesti ziduri de aparare, si tocmai aceste ziduri iti devin, intr-o zi, inchisoare.”

“ Descopar ca pentru a ramane indragostit, e nevoie ca in fiecare din noi sa existe o particica de insesizabil. Trebuie sa refuzi platitudinea, ceea ce nu inseamna sa nascocesti trairi artificiale si cretine, ci sa stii sa fii uimit in fata miracolului fiecarei zile. Sa fii generos si simplu. Esti indragostit in ziua in care pui pasta de dinti pe o alta periuta decat a ta.”

“ Am invatat, mai ales, ca, pentru a fi fericit, trebuie sa fi fost foarte nefericit. Fara ucenicia durerii, fericirea nu este solida. Dragostea care dureaza trei ani este aia care nu a urcat pe munti si nici nu a ajuns in prapastii, aia care iti care mura-n gura. Dragostea nu dureaza decat daca fiecare ii cunoaste pretul si e mai bine sa-l platesti dinainte, astfel risti sa achiti nota ulterior. Noi nu am fost pregatiti pentru fericire, fiindca nu am fost obisnuiti cu nefericirea. [...] Trebuie sa stii cine esti si pe cine iubesti.”

“ Dragostea este o sursa de probleme respiratorii.”

“ Fericirea nu exista.
  Dragostea este imposibila.
  Nimic nu este grav.”

“ Nu exista dragoste fericita.”


Aceste sunt citate din “Dragosta dureaza trei ani” de Frederic Beigbeder. Personal, as fi putut sa citez toata cartea. Mi-a placut enorm de mult. Trateaza tema dragostei si a omului ca fiinta indragostita intr-un mod tragic-comic, dar adevarat. Nu sunt multi oamenii care pot scrie despre asta asa cum a scris Frederic Beigbeder. Prin cartea asta am intalnit un om sincer. Sa traiesti o mie de ani scriitorule... Recomand cartea asta cu cel mai mare drag tuturor. Merita timpul alocat.

2 comentarii: