vineri, 20 iulie 2012

Frumusetea




Traim intr-o lume in care frumusetea exterioara este pusa pe primul loc, iar superficialitatea a devenit naturalete. Am intrebat diversi oameni, direct sau indirect, ce inseamna frumusetea pentru ei. Unii oameni mi-au spus ca frumusetea inseamna slaba, inalta, zvelta, ochi albastri si par lung si blond, iar tot ceea ce am simtit pentru acesti oameni a fost mila. Mila pentru ca ei nu pot vedea dincolo de aspectul fizic, si pierd ceea ce este mai important la o persoana, si anume sufletul.
Pentru ce un corp frumos dar lipsit de suflet? Pentru ce o rochie scurta si mulata pe coapse, daca sufletul iti este dezbracat de orice sentiment? Sunt lucruri in viata pe care nu le castigi doar cu un corp frumos. De exemplu respectul. Crezi ca poti castiga respect doar daca esti o persoana frumoasa care taie respiratia tututror? Nu! Ca sa castigi respect ai nevoie sa fii o persoana buna, inteligenta, educata, si sa oferi respect la randul tau.
Eu am ales sa stau si sa observ, si am aflat ca frumusetea nu inseamna perfect, superficial si fals. Frumusetea inseamna un suflet curat, o expresie sincera, suflet curajos, luptator si iubitor. Doua maini nemuncite nu mi se par frumoase, in schimb doua maini muncite denota un caracter in fata caruia ridici palaria. Un suflet care lupta, munceste si apreciaza se afla in spatele acelor doua maini. Un suflet muncit este un suflet trecut prin viata care apreciaza si cel mai mic gest frumos de care are parte.
Deseori oamenii vorbesc fara a se gandi la consecinte, si asa ajungi sa te intalnesti cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o de mult timp, si care este subiectul pe care il trateaza dupa acel “Buna, nu te-am mai vazut de mult.”? Este clasicul “Vai ce te-ai ingrasat” sau “Vai ce ai slabit”. Cei care te judeca dupa felul cum arati o fac pentru ca nu au timp, sau nu vor sa te cunoasca. E mult mai simplu sa critici decat sa spui o vorba buna. Poate acea vorba buna ar veni exact in momentul in care ai nevoie de ea daca oamenii nu ar fi atat de superficiali. Daca ar privi dincolo de aparente, si s-ar uita in sufletul tau.
In viata ta vor veni si vor pleca diversi oameni. Cei care isi dau silinta sa vada dincolo de trupul tau imperfect merita sa ii pastrezi. Aceia care iti privesc sufletul se vor indragosti cu adevarat de ceea ce esti si nu de ceea ce pari a fi. Aceia pentru care frumusetea nu se masoara in marimea blugilor, aceia te plac asa cum esti. Ei stiu ca tu nu esti perfecta, si totusi cauta sa vada ceea ce e mai frumos la tine. Si de ce? Pentru ca ei au nevoie de sufletul tau, nu de o bucata de carne frumos modelata dupa cerintele lumii in care traim.
Asa ca, daca ai simtit vreodata ca nu esti indeajuns de bun/a, uita aceste ganduri. E imposibil sa multumesti pe toata lumea. Incearca intai sa te multumesti pe tine si sa te accepti asa cum esti. Poate mai slaba, poate mai grasa, poate inalta, poate scunda. Acestea sunt doar lucruri lipsite de importanta pentru mine, si poate pentru inca sute de alti oameni. Ai incredere in tine si nu lasa stereotipurile sa te schimbe. Indrazneste sa fii diferit/a. Indrazneste sa te iubesti sa te accepti, apoi totul o sa devina mai usor.


Morala: E greu sa ramai tu cand toti te vor altcineva.

Un comentariu:

  1. Ai perfecta dreptate, trebuie sa incetam sa ne mai criticam pentru lucrurile care ne fac ceea ce suntem.

    RăspundețiȘtergere