joi, 19 iulie 2012

Poveste




S-a intamplat intr-o zi fierbinde de August cand sufletele lor inghetate s-au cunoscut. Au descoperit ca sunt una si aceeasi persoana desi erau diferiti in tot atatea moduri. O gara plina de oameni a fost locul in care ochii lor au vazut prima oara cum razele fierbinti ale soarelui se revarsa pe trupurile lor si facea ca totul sa para o bucatica de Rai. Nu au avut nevoie de cuvinte, ei doar au stat acolo minute in sir uitandu-se unul in ochii celuilat. Timpul se oprise, oamenii se miscau cu rapiditate in jurul lor iar inimile lor parca vroiau sa iasa afara din piept. Sa iasa si sa se imbratiseze, sa se completeze si sa formeze o singura inima, o mare iubire.
S-au trezit apoi plimbandu-se intr-un parc mare tinandu-se de mana. Li se parea ca totul vibreaza in jurul lor. Pasarile cantau o serenada linistita, copacii se aplecau in fata frumusetii lor, iar apa din fantana parca dansa in pasi de vals si ii invita sa faca acelasi lucru. S-au asezat pe o banca invechita de trecerea timpului, intre doi castani mici si plapanzi. Felul in care degetele lor se potriveau, felul in care albatrul din ochii ei era amestecat cu maronul din ai lui te facea sa crezi ca sunt doua suflete pereche.
El i-a luat mana in palma lui si i-a sarutat-o, apoi timid i-a sarutat obrazul roz. Ea a inspirat adanc si a simtit cum ii saruta sufletul, si nu obrazul. Si-a lasat capul pe umarul lui si l-a lasat  sa isi plimbe degetele prin parul ei. Felul in care parul ei cadea in spirale perfecte pe fata ei creola il facea sa creada ca ea nu e reala. Stia ca nu e perfecta, dar in ochii lui ea atinsese perfectiunea.
Si-a pus usor barbia pe umarul lui si il privea in ochi. Incerca sa desluseasca ceea ce simte pt ca ochii sunt oglinda sufletului. A vazut acolo singuratate, nevoie de afectiune si felul in care o privea... O! Felul in care o privea... Putea sa vada ca incepe sa se indragosteasca. Timida si nesigura i-a atins obrazul cu varful degetelor. I-a conturat fata matura, iar el a inchis ochii. Vroia sa pastreze acel moment toata viata in sufletul lui. I se parea ca daca o sa-l pastreze totul putea fi perfect. A strans-o usor in brate si si-a lasat fata in parul ei. Mireasma parului ei, naturaletea care o inconjura si felul ei sincer de a fi i-au placut de la bun inceput. S-a gandit ca e exact ca el, un suflet rece si ocolit de toti, un suflet care credea in iubire, dar care a fost mereu dezamagit si uitat de toti. Dar acum sufletele lor se gasisera din toate celelalte. Si spera din suflet sa fie EA.
Nu si-au facut promisiuni. Stiau amandoi ca promisiunile pot fi incalcate usor. Au preferat sa isi traiasca povestea fara promisiuni si fara vise marete. S-au multumit sa isi impartaseasca dorintele si sa spere. Sa spere era cel mai important pentru ei. Si-au spus unul celuilalt ca orice ar fi, or sa aiba mereu grija ca sufletele lor sa ramana calde, sa nu lase nimic sa le raceasca. Fusesera raniti amandoi, si desi le era teama ca greselile se pot repeta, au plecat pe acelasi drum impreuna, mana de mana....



P.S. Nu este o poveste inspirata din trecut si nici din prezent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu