duminică, 7 iulie 2013

Speranta?


Am renuntat de mult sa mai incerc sa scriu despre fericire. Am renuntat de mult sa-i mai caut definitii. La naiba, am incetat chiar sa o mai si caut. M-am plictisit chiar sa o si astept, asa ca incerc in fiecare zi sa ma bucur de ceva.
E adevarat ca fericirea vine din lucruri marunte. Multi cred ca scopul vietii e sa atingi fericirea. Eu cred ca trebuie sa faci din fericire drumul tau in viata. Sa traiesti fiecare zi fericit, asta cred ca te face sa te simti un om implinit.
Insa fericirea aia mica si draguta care iti da aripi e trecatoare. Si dupa ce ii trece efectul te regasesti cu picioarele pe marginea prapastiei. Si simti din nou cum aluneci. Uiti cine esti, uiti ce vrei, uiti ce te defineste. Si vrei doar sa cazi acolo. Vrei sa uiti de tot si crezi ca abisul ala e scaparea ta. Dar nu, acolo in abis nu e liniste. Gandurile ti se lovesc mereu de niste pereti invizibili si ricoseaza cu un sunet surd. Si se intorc inapoi in mintea ta. Si le auzi mereu mai tare si mai tare. Simti cum te macina, cum omoara si ultimul strop de speranta de a vedea lumina. Si stai acolo... Doar stai. Nu faci nimic pentru ca te simti mult prea neajutorat. Si iti vine sa-ti bagi pula in tot, pentru ca pur si simplu nu mai gasesti rezolvare la nimic. Ti se pare ca nimic nu e asezat in viata ta asa cum trebuie. Ca toate trec pe langa tine si iti zambesc in timp ce se indeparteaza. Iti zambesc ironic. Si asta te enerveaza! Pentru ca tu stii ca sunt lucruri pe care ti le doresti atat de mult, si nici macar nu le poti atinge!

Simti ca visele tale sunt prea mari pentru tine, insa nu incetezi sa speri la o minune. Le rememorezi in fiecare seara cand te asezi pe pat. Iti inchizi ochii si iti lasi imaginatia sa zboare. Si adormi asa, imaginandu-ti cum va arata viata ta peste cativa ani. Uiti ca nici acum nu esti ceea ce visai cu ceva timp in urma... Si adormi... Si cand te trezesti simti ca esti alt om. Simti ca poti s-o iei de la capat! Si te ridici dimineata din pat cu speranta in suflet si cu zambetul pe buze.. Poate intr-o zi o sa reusesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu